Pälsvård

Bad

Här på Guldtassens Trim & Hund Spa badar vi alla hundar i passande schampo för just den individens behov. Här får din hund ett skönt bad, med ett schampo med bra kvalité, som kommer vårda och tvätta rent pälsen på din hund. Vi hjälper gärna till att ta ut ett bra schampo & balsam , som du kan köpa av oss i trimmet till din hund.


En del tror, att det inte är bra för hunden att bada för ofta, särskilt med schampo. Det är helt fel och det kan faktiskt ge mycket större problem att istället bada sin hund för sällan

Schampot är en viktig del i hund badet, så ett bra schampo och balsam med hög kvalitet, som gör hunden ordentligt ren, effekten av balsamet ska göra hundens päls mjuk och lättkammad. Vi har många olika serier med pälsvårdsprodukter. Många fräscha dofter av olika slag , som ger de goda egenskaperna för just din hunds päls.

 

En del hundar kräver inte klippning, men de behöver ändå ett bad. Raser som: labrador, Sheltie , finsk lapphund chow-chow och collie m,m  är raser som verkligen kan behöva ett rengörande bad, då de i fällning kan pälsen vara mycket svår att få bort. Pälsen blir då ren och lättskött då vi badar och fönar hunden torr, på så sätt lossnar all underull och din hund blir av med all onödig päls, och du får mindre hundhår hemma.


KLIPPNING

Har du en renrasig Bichon frise , så finns det olika frisyrer, en enkel vardagsfrisyr där kroppen är mer kortklippt och benen är mer kortklippta eller så kan du ha utställningsfrisyren lejon klippningen. Många väljer ett mellanting, där man klipper kort på kroppen och sparar det runda huvudet som är lite mer typiskt för Bichon frise. Många raser har en särskild frisyr som de skall ha på utställning, här på Guldtassens Trim & Hund Spa, så utställnings klipper vi Bichon frise, då jag är uppfödare på rasen sen 1996 och tävlat mycket och har stor erfarenhet av just rasen Bichon frise.  Vi kan även erbjuda utställningsbad för lasa apso, malteser,

shih tzu, coton de tulear, bichon havanese.VARDAGS KLIPPNING


Vardagsklippning är det vanligaste valet för många hundägare:

Många som kommer och klipper sina hundar vill ha en lättskött vardagsfrisyr, så om du tycker att din hunds päls är jobbig att sköta, eller om du tycker den för lång, tovar den, eller tycker du halva skogen fastnar i pälsen då ni är ute, då passar en söt vardagsklippning bra.

Många vill slippa kamma hunden allt för ofta och slippa tovorna  Detta passar ofta  Lagotto ,Cocker spaniel, Springer spanilel, pudel, bichon frisé  malteser shih-tzu, lhasa apso, yorkshire terrier, coton de tulear, bichon havanais m.fl och många andra blandraser.

NEDKLIPPNING / NEDRAKNING


Ibland kan man behöva en helt nedklippt/Nedrakat klippning, om hunden har blivit så full med tovor, så det blir en plåga för hunden att reda ut tovorna i pälsen, eller om hunden har fått hot spot som är fukt eksem, eller kanske har du en hund som har svårt att klara av sommarvärmen. Då är en hel nedklippning/nedrakning med maskin eller för hand oftast en bra lösning på problemen. Passar ofta även unghundar som byter päls, då de tovar så mycket just under perioden 8-9 månaders ålder- 2-3 års åldern, sen blir det oftast bättre.  malteser, bichon frisé, bichon havanais , shih-tzu, lhasa apso pudel m.fl

Öron

En del raser kräver öronvård.

En del behöver bara torka ur öronen, då det kommer en lukt som inte känns okej.

Andra raser kräver att man drar ut öronhår ur örat, såsom Bichon frise , pudel m,m, Det gör man för att förhindra dålig lukt och öron inflammationer. Man kan även behöva rengöra öronen själv hemma med något öron preparat speciellt på raser med tunga öronlappar, raser som

te x Cocker spaniel (både amerikansk och engelsk) m.fl  vi hjälper er med vad ni behöver det finns att köpa av oss i trimmet

Klo klippning

Att klippa klorna på hundarna är viktigt.

Man bör klippa klorna ca vart 14 dag, annars så drar pulpan iväg, och klon blir längre och längre. Men klipper man ofta så drar pulpan sig tillbaka och klon håller sig kort och fin. Många hundar som kommer till mig vill ha klorna klippta för att det är så gräsligt långa, jag klipper MEN det kan aldrig bli jätte korta då man låtit det gå så långt. Och skulle man klippa för mycket , så gör det väldigt ont och hunden börjar blöda kraftigt i klon.


Och jag anser att det får INTE  hända hos mig, då kan hunden förknippa det med bad & klippning, här här hos mig på Guldtassens Trim & hund Spa ska hundarna tycka att det är mysigt och trevligt att vara , hundarna ska inte få en känsla av att det gör ont när man kommer till mig.

Hygien klippning


Många gånger kan det vara nödvändigt att göra en hyigen klippning mellan de ordinarie klippningarna, en del luktar så mycket kiss och bajset fastnar lätt i rumphåret, även ögon behövs göra fria från hår som hänger ner i ögonen , då tårarna rinner mycket mer då det irriterar med hår i ögonen.

 

copyright © 1997 allt material,  text & bilder på Guldtassens Trim & Hund Spa