NYHETER SEPTEMBER 2021

Nyheter September 2021

I år firar jag 25 år som hundfrisör och jag älskar mitt jobb

Tyvärr så kom inte Nicci med på bild då jag hade hantverkare i salongen på torsdagen, men hon blev så fin vill jag lova

Sidan uppdaterades

2021-09-30

Det finns få som är så glada som Majken då de kommer till mig hon är överlycklig, hon har så brotton in så man hinner inte änns att öppna grinden!

Nu börjar den toviga tiden, vädret är fuktigt, folk tror att man ska spara mer päls på hundarna för att det börjar bli kallare och då kommer tovorna. Mer päls behövs inte håll hunden i en kort välvårdad frisyr även om det blir kallare ute. Hunden kommer inte att frysa, blir det jätte kallt över 14 minus ute då kan man sätta på en liten jacka , men annars så behövs det inte.

 

En tovig hund fryser mer än en kortklippt hund.

 

Var generös med balsam ös på balsam. 

Och framför allt klipp hunden regelbundet var 6 vecka.

 

Fråga mig gärna om tipps och råd, jag hjälper så gärna till.

TREVLIG HELG!

Efter info från en av mina klippkunder idag, ( som jag inte fotat för att jag tycker de ska få vara anonyma) men jag vill lyfta detta med att ha koll på hundens öron och hur viktigt det är! Denna hunden var hos mig och började med behandling av öronen då jag såg att de var geggiga och luktade illa.

Det blev lite bättre till nästa klippning , men sen svullnade öronen upp och huden på hela kroppen blev exemig speciellt tassar m,m, Det visade sig sen att hunden fått E colie bakterie i öronen, fick behandling med  massor av svampdödande och kortison.

Det tar tid att bli bra, massor av sprutor som skas tas så att ägarna får gå kurs och lära sig.

Så snälla ta på allvar när jag larmar om att öronen på hunden luktar och behäöver rengöras med medel. Det gjorde denna familj men fick ändå så besvärligt, bilderna på dessa öron en kund har är inte denna hund men detta ser jag som ofta till vardags och det är inte bra!

Tovor, jag tippsar gärna och hjälper er med rätt grejer, våga fråga mig om hjälp jag finns här för er

Alla hundraser får olika slags tovor, yorkar får super små tovor som sätter sig i botten och det krävs massor av balsam, utredningspray , en karda och en super liten fin kam. Det gäller att komma ner i botten av pälsen på hundarna, att karda på ytan och tro det hjälper, det är bara att glömma. Det finns en superkarda som jag säljer som är toppen och känner av tovorna.
Be mig om hjälp jag hjälper så gärna till, och det är inget att skämmas för , alla går igenom tovor på ett eller annat sett. Men ett gått knep att slippa de är att klippa hunden ofta, många kommer till mig var 4 vecka och deras hundar hinner aldrig att bli speciellt toviga, och de lilla de får brukar jag kunna reda ut utan att hunden får ont.

De som klipper hundarna var 6 vecka börjar få mer tovor då kan man få klippa bort en del, och de som väntar längre mellan klippningarna då blir det så mycket tovor.

På malteser och på bichoner kommer tovorna som ett brev på posten!
Som sagt jag finns här för er om ni behöver tipps och råd!

Hur ofta ska jag borsta och kamma min hund?

Här är ännu en fråga jag brukar få ganska så ofta av nya hundägare,hur ofta ska jag kamma och borsta min hund? En del som kanske inte alls fått någon information där ifrån de köpt sin hund, det tar emot för mig att skriva uppfödare då jag anser att om man inte är kunnig själv så man kan hjälpa de som köper hundvalp, och inte delar med sig till sina valpköpare så bör man inte få kalla sig uppfödare.

Du ska karda och kamma din hund minst 3 ggr i veckan, och kom ihåg att det är mycket lättare att kamma ut en ren hund än än smutsig hund. Dessutom ska du karda hunden ända ner i botten, så du sen kan dra kammen igenom utan att fastna i tovor.

Så vi tar det från början.


1: Bada hunden.


2: Använd shampoo shamponera två gånger och skölj noga ur.


3: Ta mycket balsam och skölj ur.


4: Föna och samtidigt karda hunden torr. använd gärna en spray för lättare utredning. När du tror att du fönat hunden torr så föna i 10 minuter till då jag vet att du inte fått den riktigt torr, det tar tid.


5: Nu ska du kunna kamma igenom hunden med en stålkam ända ner i botten och känna hur kammen glider igenom pälsen, du ska lätt kunna upptäcka tovor som du nu måste kamma bort i värsta fall klippa bort.


6: Boka tid hon mig som är hundfrisör så du får rätt hjälp med pälsen.


Jag hjälper dig att hitta rätt kammar och kardor och rätt shampo och balsam till just din hund.

Rätt produkter gör stor skillnad att kunna sköta sin hund.

Jag som hundfrisör har ordet!

Trevlig 

Helg!

Härligt med måndag igen!


En bra start på veckan med detta fina lilla gäng!

September är nu FULLBOKAT både ordinarie & Jourtider/Akuttider

Oktober är FULLBOKAT ordinarie tider, jag kan ännu sätta in några Jourtider/Akuttider

November finns det ännu några tider kvar att boka både ordinarie & Jourtider/Akuttider

December är FULLBOKAT både ordinarie & Jourtider/Akuttider

Hur ofta ska jag lämna hunden för klippning hos dig?


Ja det är en fråga jag ofta får, det beror lite på hur kort man klipper hunden, men oftast ca var 6 vecka för att slippa större tovsamlingar, om det inte är sommar och hunden badar ute mycket eller om det är vinter och de bär kläder då tycker jag ändå att det blir toviga fast det endast har gått 6 veckor, men väntar man i ca 7 veckor då börjar det tova rejält. för att ha en välskött hund utan tovor så bör man komma och klippa hunden ca var 6 vecka. Har man mer päls på hunden så bör man komma var 4-6 vecka om den inte ska tova ihop helt.


Man ska tänka på att använda rätt produkter då blir pälsen mer lätt skött!

Trevlig


Helg!

Välkommen underbara september! Nu går det in i höstmånaderna ganska så mysgit ändå!

Kan innebära regn och rusk, tänk på att vara generös med balsam då pälsarna blir fuktiga i det fuktiga vädret..